Black Friday

2018-11-22

Årets bästa period för handeln är här. Det är dagen före Black Friday, det är redan nu full fart i butikerna som inväntar den stora dagen imorgon. Electras logistikavdelning jobbar för fullt och har förberett för en stor ökning för webhandeln från våra olika kedjor och andra kanaler. Det är en stor dag som vuxit för varje år. Det är en helg som betyder mycket för svensk handel men som också är starten på julhandeln.

DELA


Handeln ändras och utvecklas hela tiden, nya möjligheter för konsumenter bidrar till flera utmaningar för Retail- & logistikföretagen. Att kunna leverera snabbare och billigare men samtidigt mer hållbart och säkert. Det prövar även den digitala tekniken och inte minst systemen på bästa sätt när allt går på högvarv. Det berör också frågor om hållbarhet och konsumtion.

Black Friday och julhandeln sätter allt på sin spets vad gäller försäljningssiffror och marginaler. Vi ser också Black Friday som en möjlighet till något mer än att bara sälja. Det gäller att ta till vara på kunderna. Kan man öka kundernas lojalitet mot varumärket genom att dra fördelar av Black Friday, eller blir kunderna mer flyktiga och har lättare för att välja något annat? Eller kan det i sin tur också innebära fördelar då man har chans att förvärva nya kunder?

Det finns fullt av fördelar med Black Friday, och det gäller att ta tillvara på dem och använda dem på rätt sätt. Vad har kunderna för förväntningar och hur bemöter man dem? Att skapa intresse och engagemang hos kunderna är denna tidens viktigaste punkt. Att även lyfta frågor kring hållbarhet kan skapa engagemang och intresse hos kunderna - det finns många olika sätt jobba på, hur gör ni?

Vi önskar alla våra kunder en trevlig Black Friday helg och stort lycka till inför årets mest hektiska men också roligaste tid på året för handeln! 


Hur kan vi hjälpa dig?

Hör av dig till oss på Smart Support, så får du snabba och konkreta svar av experter på drift och teknik.
Maila oss, ring oss eller tryck på knappen och få support direkt.

Support direkt

Smart är butikskedjornas eget affärssystem. För handlare av handlare. Kontakta oss