Elon Ljud & Bild

Sveriges största hemelektronikkedja skapar lönsamhet med Smart

 

"Smart sparar in väldigt mycket tid och pengar för den lokala handlaren i administration och lokala försäljningsaktiviteter.”
Christer Palmgren, kedjechef för Elon Ljud & Bild.

Elon Ljud & Bild har 100 butiker och e-handel. Använder Smart sedan 2004.


Elon Ljud & Bild grundades 1963 och är en av den svenska marknadens äldsta aktörer. Från början hette kedjan A-handlarna, vilket var en sammanslutning av kunniga, fria handlare som ville effektivisera inköp och marknadsföring. Idag har upplägget moderniserats och Elon Ljud & Bild är Sveriges största fackhandelskedja inom hemelektronik. Varumärket ägs av Electra som förser kedjan med affärssystemet Smart.

Fördelarna med Smart

– Smart är länken som håller ihop den starka kedjan, genom systemets flexibilitet, transparens och möjlighet till integration. Smart är utvecklat för butikskedjor och vi upplever att verktyget är flexibelt och uppdateras kontinuerligt för att möta vår utveckling och mötet med våra kunder. Idag hittar våra kunder ett jättelikt sortiment i hundra butiker från Ystad till Haparanda och i den gemensamma webbshopen. Transparensen ger oss möjlighet att se butikernas lager och gör det enkelt att planera centrala inköp. Det är också enkelt att koppla på och integrera vår e-handel och omnimarknadsföring där kundklubben är en viktig del.

Vad innebär Smart för den lokala lönsamheten?

– Smart sparar in väldigt mycket tid och pengar för den lokala handlaren i administration och lokala försäljningsaktiviteter. Affärssystemets redovisningsmodul är ytterligare ett exempel, som automatiskt överför försäljning och inköp direkt i bokföringen. Det är också enkelt att få ut statistik som jämför den egna butiken med andra butiker eller kedjesnittet.

Vilken är den stora och centrala affärsnyttan?

– Det är framför allt att vi kan följa kedjans totala utveckling, för att proaktivt kunna vidta åtgärder eller prognostisera inköp. Vi kan fånga enskilda butikers behov av hjälp och upprätta en handlingsplan i ett tidigt skede. Smart gör oss dessutom starkare i leverantörsförhandlingar, eftersom vi sitter med all försäljnings- och artikeldata.

DELA

Smart är butikskedjornas eget affärssystem. För handlare av handlare. Kontakta oss